27.06.2009

Herkes Herseyin Farkinda

27.06.2009
buna HHF faktörü diycez bundan sonraki muhabbet -pardon cözümlemelerimizde.. maykil ceksin ölünce badem gözlü oldu... aslinda sübyancilikla ilgili bircok suclamayi cocuklarin ailelerine milyonlarca dolar ödeyerek örtbas etmemis miydi ve biz bunlari bilmiyor muyduk?
yanibasimizda haksizliga ugrayanlar oldugunu hepimiz biliyoruz! ister kisi bazinda olsun ister mega-iktidar kavgalarinda, isgallerde savaslarda, soykirimlarda, yalanlarda... siyasi lider bozuntularinin konusmalarinda.. iste sonunda oldu olan basladim politik dille yazmaya.. yok abi yok.. ben coktan vazgecmistim...
bildigimiz bir sey var
ve bunu sloganlastirdik
"herkes herseyin farkinda" sonuna bizim güneylilerde oldugu gibi bi " cierim" ya da "gardas" da eklenebilir anlam kuvvetlendirmesi acisindan... topluluklar bazan ne yaptiklarini bilmelerine ve bunun dogru olmadigini da hissetmelerine ragmen devam ederler ya da karsi koymazlar bir eforiye kapilip giderler.. sosyal psikolojinin ve sosyolojinin biseleri iste... Alman Fasistleri Auschwitzde kurduklari kamplarda insanin insana yapabilecegi iskence ve vahsetin en uc örneklerini sergilerken milyonlarca Alman cephe gerisinde bundan habersiz degildi... simdi elektrikli tellerden geriye bu direkler kaldi .. bana demir dikenleri olan bir canavari andiriyorlar..... ama ya kollektif bilincimiz... kac yüzyil daha acilari kusulmaya devam edilecek bu bilincten bu farkindaligin acaba?

0 pekbilazım laf atılmış olabilir:

Yorum Gönder

dındın ediyor

 
PEKBILAZIM © 2009. Her hakkı saklı değildir, ne de olsa "özgün olabilmek" paha biçilmez bir değerdir :)