4.06.2009

Firat vs Avanak avni ve daha neler!

4.06.2009
simdi diycek ki ortak, ya yine mi ezen yine mi ezilen... haha diyecem ben de.. bu karikatür tiplerini yaratan toplumdan bagimsiz, sosyolojiden ayrik ve de nedensiz ele alamayiz ki be üstadim!
annem, bak sindi özele gircem ama, 7 aylik dogmusluum ve 3 yasinda bile tamamlanamayan dislerimden dolayi birak salcali ekmek vermeyi bütün meyvelerin suyunu sikarak verirdi bana... demem o ki vardir erkekler arasinda da ayrik tipler, salcali ekmekle tanismamis ama salcali ekmek yiyenlere özenmisler :)
Firat, büllügünü kediye tercih eden, toplumda kücücük cocuklarin bile bilincine hangi degerlerin cikarildigina harika bir örnek olabilecek, kisiligi aslinda kisiliksizliginde gizli bir tombalak. Avanak Avni oguz aralin hayatin icinden cekerek kahramanlastirdigi ve dünyaya mal ettigi bir tipti.
Fransada AB anayasasina karsi koyusun sembolü, G.Afrikada irkciliga direnisin sembolü olmayi basarmisti, Meksikaya kadar uzandi Avni 90larin sonuna kadar varligini korudu avanak gecekondu mahallesi cocugu... sonra o kusak cayda seker gibi eridiginde yaninda icilen sigaranin küllerinden bir yenisi dogdu FIRAT (ve niceleri, cünkü Firat bakalim Avanak avninin ulastigi yerleri hayal edebilecek mi?) ikisi de kendine göre sosyolojik bir profilin hayali temsilcileri... kimbilir kac binlerce firat yasiyor cükü beslencek kediden degerli, avni ise firatla ayni yaslarda tuvalette bile pantalonunu cikarmayi akil edemeyiverebiliyordu!
yani avni diyor ki "I know what it is to be young ,but you don t know what it is to be old"*
.
bir de cizgilerde dikkati cekiyor mu bilmem ama, bana göre firat, yüz ifadesi bile olmayan bir kisiliksizlige gömülürken, Avni en azindan avanak görünüyordu ::))

*ben genc olmanin ne demek oldugunu biliyorum ama sen yasli olmanin ne demek oldugunu bilmiyorsun

2 pekbilazım laf atılmış olabilir:

Adsız dedi ki...

harika bir analiz...
söylemeden geçmek olmazdı...

MEDEA dedi ki...

fırat ile avni tespitleriniz sahiden güzel. ama avni'nin karşısına fırat'ı koymamak lazım bence. çünkü fırat günümüz çocuklarını (ve avni'nin temsil ettiği muhalif kuşağın karşısında duran teknoloji kuşağı çocukları) çok iyi yansıtıyor mu sizce? fırat'ı bu kadar çok sevmemiz, bize hala eski bir şeyleri çağrıştırdığından değil mi? fırat'ın karşısında melis'e gıcık oluyorum mesela ben; çünkü melis çok bilmiş günümüz çocuğu. kreşe gidiyor, yabancı dil biliyor ve meyve suyunu içindeki vitamin için içiyor. fırat'a kişiliksiz değil de saf demek lazım belki. avanak değil, fakat saf :)

Yorum Gönder

dındın ediyor

 
PEKBILAZIM © 2009. Her hakkı saklı değildir, ne de olsa "özgün olabilmek" paha biçilmez bir değerdir :)